Business as usual of gewoon best practice?

 

pencil Is het voor jou wel nodig of nuttig om te digitaliseren? 

 

Voor alles is er tegenwoordig wel een programma te vinden. In eerste instantie wordt er hierbij gedacht aan het boekhoudpakket zelf, maar er zijn vele andere mogelijkheden om je administratie verder te digitaliseren en te automatiseren. Omdat we bij de eerste waren om op de digitale trein te springen, weten we als geen ander wat de valkuilen zijn en hoe deze te vermijden.

We gaan daarom steeds samen bekijken wat er technisch mogelijk is, maar ook samen het gezond verstand laten zegevieren en niet digitaliseren en automatiseren enkel en alleen omdat het kan. 

Er bestaat zoiets als overdigitalisatie en automatisatie waarbij de winsten niet in verhouding staan tot de toegenomen technische complexiteit van een nieuw programma en de daarbij horende kosten. Alles in verhouding met de grootte van je onderneming en activiteit is hierbij het motto.

Vanuit deze wetenschap blijkt dat afhankelijk van o.a.

  • de grootte van je onderneming
  • de complexiteit van je administratie
  • de manier waarop je leveranciers en klanten werken
  • de gekende -goed functionerende- werkwijzes
  • persoonlijke voorkeur
  • interesse en aanleg voor het digitale
  • je nood aan snel zicht op zeer recente cijfers te hebben
  • je tijdshorizon
  • ...  

het soms eenvoudigweg beter is om verder te werken op de traditionele manier. Wel is het hierbij belangrijk om goed afspraken te maken. Geen overvolle schoendozen zonder structuur. Wel duidelijk afgelijnde werkwijzen om tot een kwaliteitsvolle boekhouding te komen.

 

chat  Begeleide overstap naar het digitale

 

Wil je toch graag de overstap maken? Slechts voor een deel? Geen probleem! We helpen je graag stap per stap op weg. Het heeft allicht geen zin om van de ene dag op de andere alles overboord te gooien en volledig over te schakelen. In onze ervaring is dit een recept gedoemd om te mislukken omdat er teveel ineens op je afkomt.

Uiteraard kan dit wel, maar wij hebben gemerkt dat een geleidelijke overgang betere resultaten oplevert. Vergelijk het gerust met studeren, daar gaat ook wat tijd over. Bovendien heb je allicht niet de tijd om je hier volledig op te concentreren. Je hebt immers nog een onderneming te runnen! 

  

laptop 2  Wij blijven wel digitaal. Maar daar merk je niets van! 

 

Onafhankelijk van je eigen keuze van manier van werken, blijven wij intern wel steeds op dezelfde manier werken. Wanneer je alles binnen brengt op papier zorgen wij achter de schermen voor digitalisatie. Zo zijn je alles snel weer ophalen en kunnen wij verder werken aan je dossier.

Zonder dat jet merkt ben je dus toch digitaler dan je misschien wel denkt! 

 

Kies voor duidelijke afspraken

Samen even kijken hoe we kunnen samenwerken? Op de traditionele manier of toch maar overschakelen? Alles afhankelijk van je noden. 

STUUR ONS EEN DIGITALE BRIEF